Categorieen

Hoe werkt Ezelsbruggetje.nl?

Je hebt natuurlijk al een knappe kop, maar met een ezelsbruggetje vergeet je nooit meer lastige rijtjes, namen en formules. Zo wordt huiswerk maken en leren een stuk leuker.

Zoek per categorie (vak) naar een ezelsbruggetje dat jou helpt om lastige lesstof te onthouden. Als je een profiel aanmaakt, kun je handige ezelsbruggetjes toevoegen aan je favorieten.

Heeft jouw knappe kop zelf een ezelsbruggetje bedacht (en staat deze nog niet in het overzicht)? Voeg deze dan snel toe. Je ziet jouw eigen ezelsbruggetje samen met je favorieten terug in je persoonlijke overzicht (profiel).

Vragen

Heb je een foutje ontdekt of heb je vragen over de website? Stuur ons een
E-mail

voorwaarden

Powered by acato

Alle werkwoorden zijn heel goed met elkaar. Ze gaan elk jaar met z'n alle op vakantie. Het is altijd heel leuk. Alleen is er een ding, ze hebben altijd ruzie over de hotels. Er zijn maar 3 hotels en de verdeling is altijd heel moeilijk.

Dit jaar was het weer zo, er was weer ruzie. Tot dat het werkwoord helpen kwam. Helpen vroeg: "Waarom is er altijd ruzie?" Ik heb een oplossing gemaakt. Ik heb alle 3 de hotels een naam gegeven.

1) sterk
2) -de
3) -te

En ik heb een manier. Als je zo sterk bent om je zelf andere letters te geven in de verledentijd, dan ben je een sterk werkwoord en mag in hotel sterk. Als je je eigen het hele werkwoord maakt en daar -en van afhaalt krijg je een woord. Als de laatste letter in SEXY FOKSCHAAP zit mag je naar -te en anders naar -de. Zo kan je onthouden hoe je woorden moet schrijven in de verledentijd.

Ook opslaan als favoriet?

Hiervoor zul je moeten inloggen. Je kunt er ook voor kiezen om het ezelsbruggetje alleen te liken.

Verwijderen?

Weet je zeker dat je dit ezelsbruggetje wilt verwijderen?

Er ging iets mis?

Er ging iets mis met het doorvoeren van je verzoek. Probeer het later nogmaals!