Categorieen

Hoe werkt Ezelsbruggetje.nl?

Je hebt natuurlijk al een knappe kop, maar met een ezelsbruggetje vergeet je nooit meer lastige rijtjes, namen en formules. Zo wordt huiswerk maken en leren een stuk leuker.

Zoek per categorie (vak) naar een ezelsbruggetje dat jou helpt om lastige lesstof te onthouden. Als je een profiel aanmaakt, kun je handige ezelsbruggetjes toevoegen aan je favorieten.

Heeft jouw knappe kop zelf een ezelsbruggetje bedacht (en staat deze nog niet in het overzicht)? Voeg deze dan snel toe. Je ziet jouw eigen ezelsbruggetje samen met je favorieten terug in je persoonlijke overzicht (profiel).

Vragen

Heb je een foutje ontdekt of heb je vragen over de website? Stuur ons een
E-mail

voorwaarden

Powered by acato

n= sinus(i) delen door sinus(r)
als je de bovenstaande formule hebt ga je van lucht naar bijvoorbeeld water. De letter l lijkt een beetje op de letter i. Het gaat van water naar lucht dus moet je sinus(i) delen door sinus(r). Als je van bijvoorbeeld water naar lucht gaat, dan heb je lucht later, dus dan is het sinus(r) delen door sinus(i).
Covalentie 1: Claire Haar Fiets Is Bruin (C, H, F, I, Br)
Covalentie 2: SO (schriftelijke overhoring ; S, O)
Covalentie 3: NP ( no problem; N, P)
Covalentie 4: Sinaasappel Cola ( Si, C)
Periode is een langer woord dan het woord groep. In het periodiek systeem zijn de rijen van links naar rechts (horizontaal) langer dan van boven naar beneden (verticaal). Periode (langer woord) hoort bij de langere rij (horizontaal), groep (korter woord) hoort bij de kortere rij (verticaal).
Ook opslaan als favoriet?

Hiervoor zul je moeten inloggen. Je kunt er ook voor kiezen om het ezelsbruggetje alleen te liken.

Verwijderen?

Weet je zeker dat je dit ezelsbruggetje wilt verwijderen?

Er ging iets mis?

Er ging iets mis met het doorvoeren van je verzoek. Probeer het later nogmaals!